İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisine geçmeden önce hastaya klinik ve medikal muayenelerin ve tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Böylece hastanın tıbbi geçmişi hakkında sağlıklı veriler alınabilir, bu da tedavinin seyrini etkilemektedir. Hasta hakkında yapılan klinik bulgulardan yola çıkarak kişiye özel yöntemler belirlenir. Böylece tedavinin etkisi artırılır ve hastanın en sağlıklı şekilde süreci tamamlamasına yardımcı olunur. Bu muayeneler sırasında hastanın implant uygulaması için uygun olup olmadığı belirlenir. Tüm bu veriler ışığında hekim, implant uygulaması için en doğru verileri elde ederek sağlıklı ve güvenilir metotlarla tedavi sürecini başlatır.

Hataya uygulama öncesi çeşitli tahliller yapılır, genel sağlık durumu hakkında sorular sorulur ve önceki sağlık hikâyeleri incelenir. Yine bu safhada çeşitli röntgenlerden ve ağız modellerinden de yararlanılabilmektedir. Aynı zamanda gerekirse X-ray röntgenler çektirilir ve röntgenlerde çıkan sonuçlar incelenir. Yine kemik muayenesi yapılarak tedavi için önemli olan birçok bulguya da ulaşılır.

Bütün bu aşamalar sonrasında kişiye en uygun tedavi şekli ve yöntemleri belirlenir ve hasta için en doğru implant sayısına karar verilir. İmplant titanyumdan üretildiği için oldukça sağlıklı ve çene yapısına da uygun bir maddedir. Fakat zaman zaman kişinin anatomik yapısına, çene kalınlığına veya hacminin durumuna göre implant uygulaması yapılamayabilir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte bu tarz olumsuz şartlarda bile çeşitli sistemler sayesinde implant tedavisi başarıyla uygulanabilmektedir.

Peki, saydığımız olumsuz şartlar –çene yapısı bozuklukları, çene hacmi yetersizliği veya kalınlığı- durumunda ne gibi tehlikelerle karşılaşılır? Kişinin kemik hacmi artırılmadan yapılan uygulamalarda zamanla implantler üzerine aşırı yük biner ve bunun sonucunda kemik dokusu implantlerle birlikte kaybedilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hastanın tüm klinik bulguları güzel bir şekilde incelenmeli, kemik ve çene yapısı, diş yapısı, çene hacmi ve kalınlığı sistematik bir şekilde kontrol edilmelidir.

İmplant tedavisi bir cerrahi uygulamadır ve lokal anestezinin yanı sıra genel anestezi ile de yapılabilmektedir. Bu uygulama esnasında implantların monte edileceği yerdeki et kemikten ayrılır ve diş kökündeki kemiğe implantın boyutlarına uygun bir yuva açılarak, implantler bu yuvaya yerleştirilir. Daha sonra açılan diş eti dikilerek kapatılır ve uygulama sonlandırılır. Anestezi sonrası herhangi bir acı veya ağrı yaşanmaz. Sadece tedavi sonrasında çok hafif bir ağrı duyabilir veya o bölgede yine çok olmayan bir şişlik gözlemleyebilirsiniz. Ağrı kesici kullanımı ile bu etkiler de yok olacaktır.

Ameliyat bittikten sonra bekleme safhasına geçilir. Bu safhada implantların ağız ve çene ile uyumu gözlemlenir. Bu süre zarfında geçici porselenlerle implantların üzeri kaplanır. 2-3 ay içinde uyumlu olduğu ortaya çıkınca hekiminiz geçici protezlerinizi kaldırarak yerine kalıcı olanları yerleştirir. Bütün bunlardan sonra hasta hayatı boyunca sağlıklı bir şekilde kullanacağı doğal görünümlü dişlerine kavuşmuş olur.

İmplant Diş Fiyatları

İmplant diş fiyatlarını belirleyen çok sayıda faktör ve kriter bulunmaktadır. Detaylı bilgi için klinik ortamında muayene olunması gerekmektedir.